Padol rozsudok. Muž, ktorý rozštvrtil prostitútku, dostal doživotie

TA3 TASR
8.5.2019 19:36

Vo Viedni odsúdili na doživotie muža, ktorý vlani zavraždil a rozštvrtil prostitútku a časti jej tela hodil do Neziderského jazera na východe Rakúska.

Padol rozsudok. Muž, ktorý rozštvrtil prostitútku, dostal doživotie
TASR/Štefan Puškáš (Ilustračná fotografia)

Rakúsky občan Alfred U., ktorý bol už opakovane odsúdený za rôzne násilné delikty, sa k svojmu činu priznal. Prostitútku podľa vlastných slov zabil v dôsledku hádky, ktorá sa týkala ceny a podoby jej služieb. Priznal tiež, že svoju obeť rozštvrtil pílou s cieľom celý zločin utajiť. Časť jej telesných pozostatkov "rozporcioval" na malé kúsky, uvaril a zmrazil s tým, že ich "možno niekedy ochutná".

Obhajkyňa Astrid Wagnerová požadovala miernejší trest s argumentom, že vražda nebola vopred plánovaná. Avizovala, že sa jej klient odvolá voči dĺžke udeleného trestu. Torzo neznámej ženy našli v Neziderskom jazere vlani 13. apríla, zhruba dva týždne po vražde. Následne tam objavili aj hlavu a ďalšie časti tela obete. Rakúska tlač vtedy dokonca uvádzala, že išlo o slovenskú prostitútku pôsobiacu vo Viedni. Správa AFP však obeť označuje za "maďarskú sexuálnu pracovníčku".

Alfred U. strávil za mrežali už asi polovicu svojho života. Opakovane ho totiž odsúdili za rôzne delikty vrátane zločinov sadisticko-sexuálneho charakteru. Z najnovšej vraždy ho usvedčili za pomoci vzoriek DNA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok