Čepelová postúpila do 3. kola dvojhry vo Wimbledone, čaká ju Azarenková

TASR
29.6.2012 20:28

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa v pozícii kvalifikantky senzačne prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole vyradila nasadenú dvadsaťšestku Španielku Anabel Medinovú Garriguesovú po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (7), 7:6 (5) a 6:3.

Čepelová postúpila do 3. kola dvojhry vo Wimbledone, čaká ju Azarenková
SITA

Čepelová prehrávala v druhom sete už 2:5, no vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Po jeho skončení zápas prerušili pre tmu a dohrávalo sa v piatok. Mladá Slovenka získala v treťom sete od stavu 3:3 tri gemy v rade a zabezpečila si postup do 3. kola, kde ju čaká druhá nasadená šampiónka Australian Open Bieloruska Victoria Azarenková. Čepelová má na tráve All England Clubu už istú prémiu 38.875 libier a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.

Čepelová v úvode zápasu s Medinovou Garriguesovou dvakrát stratila vlastné podanie, vždy však dokázala kontrovať rebrejkom. Za stavu 4:3 pre Slovenku Španielka požiadala o ošetrenie, pretože pociťovala nevoľnosť. Po návrate na dvorec stratila podanie a Čepelová išla servovať na víťazstvo v sete, Medinová Garriguesová však vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorého dramatickej koncovke slávila úspech.

V druhom dejstve si skúsená Španielka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a za stavu 5:2 bola blízko k postupu do 3. kola. Čepelová však skvele zabojovala, otočila na 6:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom mala navrch. Po druhom sete zápas prerušili pre tmu. V piatkovej dohrávke Čepelová v šiestom geme nepremenila dva brejkbaly, no nedeprimovalo ju to. Za stavu 4:3 vďaka variabilnej hre prelomila podanie Medinovej Garriguesovej a pri vlastnom servise následne premenila v poradí druhý mečbal.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Jana ČEPELOVÁ (SR) - Anabel Medinová Garriguesová (26-Šp.) 6:7 (7), 7:6 (5), 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok