Boeing minul pristávaciu dráhu, skončil v rieke

TA3 TASR
4.5.2019 08:03

Vyše dve desiatky ľudí utrpeli zranenia v lietadle, ktoré skončilo počas pristávania v rieke v americkom meste Jacksonvile. Zatiaľ nie je jasné, či Boeing zišiel z pristávacej dráhy v dôsledku silnej búrky alebo technických problémov. Výrobca lietadiel je pod drobnohľadom po dvoch tragických pádoch jeho strojov, ku ktorým došlo v uplynulých mesiacoch.

Oficiálne zdroje uviedli, že pri nehode stroja charterovej linky neutrpel nikto vážne zranenia ani nikto nezahynul. Lietadlo so 136 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky skončilo v plytkej vode Rieky St. Johns. Nemocničné ošetrenie bolo poskytnuté 21 dospelým osobám. Velenie leteckej základne oznámilo, že Boeing 737 priletel do Jacksonville zo základne Guantánamo na Kube a "na konci pristávacej dráhy sa zrútil do rieky".

Na miesto havárie sa dostavili bezpečnostné a pohotovostné tímy amerických námorných síl a situáciu dostali rýchlo pod kontrolu, dodalo velenie základne. Oficiálne miesta však bezprostredne príčinu havárie lietadla neuviedli.

Rieka svätého Jána je najdlhšou a z komerčného a turistického hľadiska najvýznamnejšou riekou na Floride. Tečie z juhu na sever, je dlhá približne 500 kilometrov a v okolí mesta Jacksonville sa vlieva do Atlantického oceánu. Je okrem iného známa aj aligátormi, žijúcimi v jej plytčinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok