Kočner mal sledovať Čižnára, píše sa v blogu nadácie proti korupcii

TA3 SITA
2.5.2019 18:35

Obvinený podnikateľ Marian Kočner si údajne okrem sledovania novinárov objednal aj sledovanie generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Nadácia Zastavme korupciu o tom píše na svojom blogu, pričom sa odvoláva na výpoveď utajeného svedka.

Kočner mal sledovať Čižnára, píše sa v blogu nadácie proti korupcii
TASR/Pavol Zachar

Cieľom sledovania mali byť Čižnárove schôdzky s bývalým riaditeľom SIS Jánom Valkom. Svedok však podľa nadácie vypovedal, že toto vyhodnotili ako veľké bezpečnostné riziko a od nápadu upustili. „Podľa všetkého však k špehovaniu Čižnára predsa len mohlo dôjsť, naznačuje to samotná generálna prokuratúra," píše nadácia s tým, že podľa stanoviska GP SR sa Čižnár informáciu o sledovaní svojej osoby dozvedel asi pred dvomi mesiacmi po upozornení dozorovými prokurátormi Úradu špeciálnej prokuratúry. "Je na orgánoch činných v trestnom konaní, aby aj túto vec náležite objasnili,” uviedla v tejto súvislosti hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Nadácia v tejto súvislosti konštatuje, že na generálnej prokuratúre pod Čižnárom stále pôsobia ľudia, ktorí mali blízko k Marianovi Kočnerovi. „V kuloároch prokuratúry sa spomína na to, že Marian K. sa vďaka svojim vzťahom cítil v budove GP SR ako doma a zvykol pred ňou parkovať auto na miestach, kde stoja len prokurátori," uvádza nadácia.

Spomína pritom vzťahy Kočnera s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom alebo bývalým námestníkom GP Ladislavom Tichým. Nadácia pritom pripomína, že pre komunikáciu s Kočnerom odišiel z funkcie prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky. Námestník pre netrestný úsek René Vanek zase skončil pre komunikáciu s obvinenou Alenou Zsuzsovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok