Havaroval autobus s českými väzňami, hlásia mŕtveho i ranených

TA3 TASR
2.5.2019 15:30

Jeden ľudský život a 14 zranených si popoludní vyžiadala nehoda autobusu prevážajúceho väzňov a nákladného auta vezúceho historické tanky, ku ktorej došlo na Pražskom okruhu, obchvate českého hlavného mesta, a to v úseku pri dedine Ořech. Žiaden z väzňov, ktorých autobus prevážal, po zrážke neutiekol.

K nehode došlo pred výjazdom 19 v smere na D5 okolo 13.00 h SELČ, uviedol spravodajský portál Novinky.cz. "Môžem potvrdiť, že ide o autobus Väzenskej služby. Bola to diaľková eskorta, takže v ňom cestovali väzni. Viacej informácií však v tejto chvíli nemám," povedala hovorkyňa českej Väzenskej služby Petra Kučerová. Záchranári v súvislosti s nehodou vyhlásili traumatologický plán, používaný pri hromadných nešťastiach. "Na mieste bolo približne 14 zranených, ďalší človek zomrel. Podrobné informácie budú neskôr," doplnila hovorkyňa českých záchranárov Jana Poštová.

Podľa polície havarovali celkovo tri vozidlá. "Ide o väzenský autobus, nákladné auto a zrejme jedno osobné. Jeden človek zomrel. Autobus prevážal väzňov, nikto neutiekol, všetci boli zaistení," povedal hovorca českej polície Tomáš Hulan. "Pri požiari autobusu na Pražskom okruhu v oblasti Řeporyje zasahujú dve jednotky hasičov," potvrdil hovorca hasičov Martin Kavka. Okolo pol druhej sa požiar podarilo lokalizovať.

Podľa Hulana nehoda značne skomplikuje prevádzku na Pražskom okruhu a jeho okolí. Smer na diaľnicu D5 je uzavretý a obmedzená je aj prevádzka v opačnom smere. Kolóny sa tvoria aj na cestách v okolí okruhu. Odstraňovanie následkov nehody potrvá niekoľko hodín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok