V Košiciach sa hralo zo zabezpečenej defenzívy

TA3, TASR
15.10.2011 22:09

Pozíciu najlepšieho mužstva na súperových ihriskách chcel MŠK Žilina potvrdiť aj v Košiciach.

V Košiciach sa hralo zo zabezpečenej defenzívy

MFK Košice - MŠK Žilina 1:2 (1:1)
Góly: 44. Kavka - 38. Majtán, 51. Barčík. Rozhodoval: Prešinský, ŽK: Pačinda - Majtán, Mráz, 785 divákov
Zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Kavka, Dobias, Čonka - Kuzma (67. Karaš), Šinglár (61. Hovančík) - Pačinda, Diaby, Viazanko - Škutka (46. Jurčo)
MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Ondráš, Mráz - Angelovič, Pečovský - Zošák (70. Leitner), Barčík, Deza (86. Gergel) - Majtán (90. Štrba)

 

V košickom Čermeli komplikoval situáciu obom súperom od úvodných minút hustý dážď a aj preto sa hralo zo zabezpečenej defenzívy s rýchlym prechodom do protiútokov. Ako prvý poslal pozdrav domácemu gólmanovi Zošák. Potom sa v 16. minúte v náznaku šance ocitol Mráz, ale Tofiloski mu včasným vybehnutím neumožnil zakončiť. V ďalšom priebehu sa počasie síce umúdrilo, no na mokrom teréne sa pokračovalo v hre z úvodných minút. Žilina dobre napádala hráčov súpera a v 38. minúte podnikla rýchly protiútok, z hranice šestnástky najprv vypálil Angelovič, k vyrazenej lopte sa dostal Majtán a poľahky otvoril skóre duelu - 0:1. Tento moment prebudil aj domácich a o päť minút neskôr mal gól na svojej hlave Diaby, jeho zakončenie po centri Viazanka však mierilo tesne vedľa pravej žrde Krnáčovej brány. V 44. minúte sa Košičania dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď sa po rohovom kope dostala lopta až ku Kavkovi a ten strelou k ľavej žrdi potešil domácich priaznivcov - 1:1. Druhý polčas odštartovali lepšie hostia a v 51. minúte po Barčíkovom zakončení v sklze šli opäť do vedenia - 1:2. Na druhej strane mohol z podobnej situácie vyrovnať Pačinda, ale lopta z jeho kopačky mierila tesne vedľa. Tretí gól šošonov mal na kopačke v 64. minúte opäť aktívny Barčík, ale jeho prudké zakončenie z hranice šestnástky zneškodnil pozorný Tofiloski. Ďalšiu príležitosť na skórovanie mal v 70. minúte hosťujúci Mráz, brankár domácich sa opäť vyznamenal. Vzápätí mohol na druhej strane vyrovnať Viazanko, no zoči-voči Krnáčovi nepochodil. Žilinčania si napriek snahe domácich o zisk jedného bodu udržali tesné víťazstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok