Štefanec: Vláde ide len o peniaze sporiteľov, dôkazom je otvorenie 2. piliera

TASR
29.6.2012 12:04

Plánované znovuotvorenie druhého dôchodkového piliera je dôkazom, že vláde ide len o peniaze sporiteľov. Takto dnes reagoval na nové informácie o otvorení systému opozičný politik Ivan Štefanec (SDKÚ-DS).

Štefanec: Vláde ide len o peniaze sporiteľov, dôkazom je otvorenie 2. piliera
SITA

"Ide jej len a len o peniaze a nie budúcnosť dôchodkového systému na Slovensku, pretože všetkými zmenami, najmä znížením odvodov, sa problém nerieši, ale posúva do budúcnosti," vysvetlil postoj strany jej podpredseda.

Pripomenul, že prvá vláda Roberta Fica (Smer-SD) už pilier dvakrát otvorila. "Našťastie ľudia pochopili, že sú to ich peniaze a tak je stále v druhom pilieri 1,5 milióna sporiteľov, ktorí majú na svojich účtoch 5 miliárd eur," dodal.

Druhý dôchodkový pilier sa počas svojej niekoľkoročnej existencie otvorí o pár mesiacov už po tretíkrát. Prvé dve otvorenia zrealizovala Ficova vláda. K nadchádzajúcemu má dôjsť podľa plánu rezortu práce od októbra 2012 do marca 2013.

Ministerstvo pri kvantifikácii vplyvov otvorenia systému starobného dôchodkového sporenia počíta s výstupom 60.000 Slovákov. Naopak, vstúpiť by ich malo podľa priemerných odhadov 10.000. O otvorení by mala rokovať vláda budúci týždeň, prerokovať by ho potom mali poslanci na nadchádzajúcej schôdzi parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok