Do Súdnej rady zasadnú nominanti poslancov Smeru

TASR
29.6.2012 10:33

Dve uvoľnené stoličky v 18-člennej Súdnej rade SR obsadia nominanti poslancov vládneho Smeru-SD Alena Šišková a Jozef Maruščák. V tajnej voľbe o tom rozhodli poslanci parlamentu, ktorí vyberali z troch prihlásených kandidátov.

Do Súdnej rady zasadnú nominanti poslancov Smeru
TA3

Podporu nedostal iba nominant Jozefa Mikloška (KDH) Peter Rajňák, za ktorého hlasovali len štyria poslanci. Maruščák bol doteraz podpredsedom Krajského súdu v Košiciach, Šišková sudkyňou Najvyššieho súdu SR. O výsledkoch štvrtkového hlasovania informovala v úvode ôsmeho rokovacieho dňa 3. schôdze Anna Vitteková (Smer-SD).

Členovia snemovne tiež volili kandidátov na členov disciplinárnych senátov. O samotnom obsadení senátov rozhodne Súdna rada SR. Tá bude mať na výber z kandidátov parlamentu, sudcovských rád a ministra spravodlivosti. Národná rada SR odporúčala všetkých 12 nominovaných kandidátov.

Poslanci rozhodli aj o kandidátoch na vymenovanie za členov výberových komisií uskutočňujúcich výberové konanie na voľné miesta sudcov. Stali sa nimi Andrej Bartakovič a Miroslav Maďar (nominanti Smeru-SD). O zložení výberovej komisie rozhoduje predseda súdu, ktorý výberové konanie vyhlasuje.

Poslancov dnes čakajú ďalšie neprerokované body. Rokujú o návrhu na zrušenie kvóra pre platnosť referenda, na rad by malo prísť aj zriaďovanie šesťročných gymnázií či zmena stavebného zákona. Hlasovať dnes nebudú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok