K tureckej hranici sa presunuli desiatky sýrskych tankov

SITA
29.6.2012 10:23

Turecko vo štvrtok sústredilo svoje raketové batérie, tanky a vojakov pri hranici so Sýriou v reakcii na zostrelenie ich stíhačky z minulého týždňa.

K tureckej hranici sa presunuli desiatky sýrskych tankov
SITA

Sýria zhromaždila neďaleko severného mesta Aleppo v blízkosti hraníc s Tureckom okolo 170 svojich tankov. Informoval o tom generál povstaleckej Slobodnej sýrskej armády Mustafa al-Šajch. Podľa jeho slov sa nachádzajú pri dedine Musalmíah asi 30 kilometrov od hraníc a pripravujú sa buď presunúť k Turecku, alebo napadnúť povstalecké mestá a dediny v pohraničnej zóne, povedal generál po telefóne pre agentúru Reuters.

Turecko vo štvrtok sústredilo svoje raketové batérie, tanky a vojakov pri hranici so Sýriou po tom, čo sýrska armáda minulý týždeň zostrelila ich stíhačku. Podľa sýrskych predstaviteľov išlo o narušenie zvrchovanosti Sýrie, Ankara však trvá na tom, že lietadlo sa nachádzalo v medzinárodnom vzdušnom priestore a jeho zostrelenie preto považuje za nepriateľský akt. Dvojčlenná posádka lietadla je doteraz nezvestná. Turecká vláda po incidente označila kedysi spojeneckú Sýriu za "jasnú a bezprostrednú hrozbu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok