Mladí Slováci sa lúčia s elitou. Proti Švajčiarom nezvládli záver

TA3 SITA TASR
28.4.2019 18:23

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov nezvládli rozhodujúci duel o záchranu na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Švédsku. V meste Umea podľahli rovesníkom zo Švajčiarska 3:6 a minimálne na rok opúšťajú elitu.

Séria o záchranu sa hrala na dve víťazstvá, ktoré sa podarilo dosiahnuť Švajčiarom. Tí triumfovali v prvom aj treťom zápase. Slováci vypadli do A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov aj v jari 2011 a v nasledujúcej sezóne si v domácom prostredí vybojovali návrat do elitnej kategórie. Zostúpili teda opäť po ôsmich rokoch.

V prvej tretine slovenskí hokejisti dvakrát zmazali najtesnejší náskok súpera, keď Jozef Haščák vyrovnal na 1:1 a Michal Mrázik v presilovke na 2:2. V závere druhej a úvode tretej časti však Švajčiari dosiahli po jednom góle a spečatili tým osud Slovákov a potom v 51. min v rozpätí 33 sekúnd pridali ďalšie dva zásahy.

Neskôr už len zmiernil prehru slovenského družstva Haščák. Mladíci spod Tatier síce mali v súboji streleckú prevahu (44:39), ale nízka efektivita v zakončení ich stála zotrvanie medzi elitou. Duel nedohral slovenský útočník Maxim Čajkovič, ktorý v 56. min inkasoval trest v hre za kopnutie.

Švajčiarsko "18" - Slovensko "18" 6:3 (2:2, 1:0, 3:1) - konečný výsledok série: 2:1, Švajčiari sa zachránili medzi elitou, Slováci zostúpili do A-skupiny I. divízie MS

Góly: 5. Canova (Bardh), 14. Fuss (Schläpfer), 38. Dähler (Canova), 42. Salzgeber (Fuss, Zürcher), 51. Zürcher, 51. Knak (Delemont) - 14. Haščák (Krajč), 17. Mrázik (Turan, Čajkovič), 55. Haščák. Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: 56. Čajkovič (SR) trest v hre za kopnutie, presilovky: 1:2, oslabenia 0:0, rozhodovali: Kova (Fín.), Kinde (Švéd) - Šalagin (Rus.), Špůr (ČR)

Švajčiarsko: Henauer - Delémont, Fiedler, Pezzullo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi - Stoffel, Salzgeber, Knak - Dähler, Canova, Jobin - Zürcher, Schläpfer, Fuss - Marchand, Valenza, Bardh

Slovensko: Kozel - Turan, Gajdoš, Lavička, Kňažko, Mudrák, Golian, Hlaváč, Beňo - Mrázik, Sojka, Čajkovič - Chromiak, Haščák, Krajč - Turanský, Jelluš, Valigura - Škvarek, Eliáš, Lašák

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok