Útočník spustil paľbu v synagóge, veriaci oslavovali Pesach

TA3 TASR ČTK
27.4.2019 22:40

Najmenej troch ľudí hospitalizovali so strelnými poraneniami po útoku v synagóge v kalifornskom meste Poway neďaleko San Diega. Medzi zranenými sú aj deti. Jedna žena zraneniam podľahla.

Pri streľbe v synagóge bola podľa informácií miestnych úradov smrteľne zranená jedna žena a tri ďalšie obete sú hospitalizované v stabilnom stave. Šerif v San Diegu William Gore na tlačovej konferencii uviedol, že 19-ročný muž v sobotu vstúpil do synagógy a na veriacich, ktorí slávili posledný deň židovského sviatku Pesach, spustil paľbu. Okrem zabitej ženy postrelil malé dievča a dvoch mužov. Šéf polície v San Diegu David Nisleit informoval, že strelec, hoci z miesta činu ušiel na aute, sa krátko nato sám polícii nahlásil a následne sa jej aj vzdal. Podľa Gora motív zatiaľ nie je známy.

Americký prezident Donald Trump vyslovil svoju "najhlbšiu sústrasť rodinám postihnutých" streľbou v synagóge pri San Diegu. Uviedol, že streľba "vyzerala ako zločin z nenávisti" a dodal, že je tomu ťažko uveriť.

K najnovšej streľbe došlo presne šesť mesiacov po tom, ako ozbrojený muž usmrtil 11 ľudí v synagóge v pennsylvánskom meste Pittsburg. Išlo vtedy o najkrvavejší útok na židovskú obec v dejinách Spojených štátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok