Asad odmieta akékoľvek riešenie krízy v Sýrii zahraničím

TASR
29.6.2012 07:20

Sýrsky prezident Bašár Asad dnes vyhlásil, že jeho vláda je povinná zneškodniť teroristov a ochrániť svojich občanov a nebude akceptovať pokusy o vyriešenie krízy zo zahraničia.

Asad odmieta akékoľvek riešenie krízy v Sýrii zahraničím
SITA

"Zodpovednosť sýrskej vlády je ochrániť všetkých našich obyvateľov. Máme zodpovednosť zneškodniť teroristov v každom kúte našej krajiny," povedal Asad v hodinu trvajúcom rozhovore pre iránsku štátnu televíziu. "Keď zneškodníte teroristu je pravdepodobné, že zachránite život desiatkam, stovkám a možno tisícom ľuďom," konštatoval sýrsky prezident.

Rozhovor sa uskutočnil v čase stupňujúcich sa násilností v Sýrii a rastúceho napätia medzi Damaskom a Ankarou kvôli zostreleniu tureckej stíhačky sýrskym letectvom vo vzdušnom priestore arabskej republiky.
Predstavitelia západných mocností a lídri arabských krajín sa pripravujú na sobotňajšie rokovanie Bezpečnostnej rady OSN v Ženeve, ktoré hlavnou témou bude ukončenie vyše roka trvajúcej politickej krízy v Sýrii.

V rozhovore pre iránsku televíziu Asad odmietol akékoľvek riešenia vnútorného konfliktu v Sýrii nastolené zvonka. "Neprijmeme žiadne mimosýrske a nenárodné riešenie, či už príde od veľkej krajiny alebo od spriatelenej krajiny. Nikto nevie ako vyriešiť problémy Sýrie, len Sýrčania," povedal Asad podľa agentúry Reuters.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok