Našim hokejistom sa nedarilo. S Českom prehrali i druhý zápas

TA3 TASR
27.4.2019 20:34

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom prípravnom zápase s Českom v rámci série Euro Hockey Challenge. Po piatkovej prehre 1:3 v Trenčíne nestačili na súpera ani v sobotu v Nitre, podľahli mu 0:2.

Našim hokejistom sa nedarilo. S Českom prehrali i druhý zápas
SITA/Rastislav Búgel

Na súpera nestačili ani druhýkrát

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom prípravnom zápase s Českom v rámci série Euro Hockey Challenge. Po piatkovej prehre 1:3 v Trenčíne nestačili na súpera ani v sobotu v Nitre, podľahli mu 0:2. Pre zverencov trénera Craiga Ramsaya to bola piata prehra v záverečnej príprave na MS, z toho tretia na domácej pôde.

Slovenskí hokejisti prehrali predtým so Švédskom v Topoľčanoch 0:4 a v Nemecku s domácim výberom 1:2 a 1:3. Triumfovali v dvoch stretnutiach v Rakúsku 5:1 a 2:1 po nájazdoch. Záverečné dva zápasy pred štartom domácich MS odohrajú Slováci 4. mája v Poprade proti Veľkej Británii a 7. mája v Michalovciach proti Nórsku.

Česi vstúpili do zápasu aktívnejšie

Domáci brankár Čiliak musel už po prvých 30 sekundách dvakrát zasahovať, Česi vstúpili do zápasu aktívnejšie. Potom si však zobral puk Lantoši, prešiel s ním takmer celé klzisko, ale sám pred Bartošákom nezakončil presne. Svižný úvod duelu pokračoval a v 3. minúte poslal Čechov do vedenia presnou strelou Zaťovič.

Slováci potom odpovedali po súhre 2. útoku, Nagy s Kytnárom sa už dostávali do zakončenia, ale Česi napokon nebezpečenstvo odvrátili. Hostia mali v 10. minúte k dispozícii prvú presilovku, zahrali ju dobre, ale Čiliak počas nej vykryl všetky strely. Blízko k vyrovnaniu mal Buček, ktorý sa v 15. minúte dostal do úniku, ale chýbala mu rýchlosť a súperovi obrancovia túto možnosť zmarili. V 18. minúte už mieril lepšie Tomášek a stanovil skóre úvodnej tretiny na 2:0 pre ČR.

Podnikali rýchle protiútoky

Krátko po prestávke hrali Slováci svoju druhú presilovku, ale znížiť skóre sa im nepodarilo. Česi potom veľmi dobre bránili a podnikali rýchle protiútoky. V 27. minúte však dostal Lantoši ideálnu prihrávku medzi kruhy, no trafil iba do brankára. Ďalšie šance mali na hokejkách Kubalík a potom na druhej strane Sekera, ale diváci v druhej tretine gól nevideli. A to ani po strele Kytnára, ktorý z dobrej pozície napálil len do Bartošáka, a ani po niekoľkých pokusoch v závere počas presilovky Slovenska.

V tretej tretine mohli českí reprezentanti zvýšiť náskok po vylúčení Ziga, dvakrát nepríjemne pálil Gudas. Slovenskí hokejisti sa potom snažili potešiť divákov aspoň jedným gólom, ale viazla im kombinácia. Do šance sa síce v početnej výhode v 45. minúte dostal Buček, ale to bola na dlhší čas jedna z mála dobrých pozícií pre domáci tím. Ďalšia prišla opäť po českom faule, ale bez efektu. V zostávajúcom čase si Česi náskok ustrážili a mohli sa tešiť z triumfu.

prípravný zápas - EHCH:

Slovensko - Česko 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Góly: 3. Zaťovič, 18. Tomášek (Kolář). Rozhodovali: Stano, Müllner - Šefčík, Gegáň, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 3600 divákov.

SR: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Ďaloga, Fehérváry, Grman, Rosandič, Štajnoch, Koch - Pánik, Sukeľ, Buček - Studenič, Kytnár, Nagy - Lantoši, Zigo, Lunter - Svitana, Buc, Bondra

ČR: Bartošák - Gudas, Krejčík, Sklenička Moravčík, Zámorský, Jeřábek, Kundrátek, Kolář - Voráček, Jan Kovář, Zaťovič - H. Zohorna, Chytil, Tomášek - Řepík, Hanzl, Kubalík - Rousek, T. Zohorna, Červený

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok