Na Srí Lanke nastal ďalší výbuch, katolícke kostoly zatvorili

TA3 TASR
25.4.2019 08:18

Ďalší výbuch zaznamenali v srílanskom meste Pugoda ležiacom východne od metropoly Kolombo. Bezprostredne neboli hlásené žiadne obete.

Na prázdnom pozemku

Polícia vyšetruje výbuch, ktorý sa odohral na prázdnom pozemku za dvorom miestneho magistrátu. Polícia spresnila, že nešlo o kontrolovanú explóziu, aké sa uskutočnili v uplynulých dňoch. Výbuch prišiel v čase intenzívneho napätia, ktoré vládne na Srí Lanke od samovražedných bombových útokov, ktoré si v tomto ostrovnom štáte vyžiadali najmenej 359 mŕtvych a približne 500 zranených.

Srílanské úrady medzitým odvolali stav zvýšenej ostražitosti v centrálnej banke v Kolombe; budovu uzatvorili po varovaní o hroziacom výbuchu. Pracovníci banky mohli budovu opustiť, potvrdili dva zdroje z prostredia danej inštitúcie.

Katolícke kostoly zatvorili

Všetky katolícke kostoly na Srí Lanke dostali príkaz na dočasné uzatvorenie a prerušenie bohoslužieb až dovtedy, kým sa nezlepší bezpečnostná situácia po smrtiacich bombových útokoch, ktoré otriasli krajinou na Veľkonočnú nedeľu. Povedal miestny vysokopostavený duchovný.

"Na radu bezpečnostných síl nechávame všetky kostoly uzatvorené. Až do odvolania sa nebudú konať žiadne verejné bohoslužby," uviedol nemenovaný cirkevný predstaviteľ. Podľa srílanských vládnych činiteľov boli už predtým sprísnené bezpečnostné opatrenia v kostoloch v celej krajine.

Séria samovražedných bombových útokov, ktorých cieľom boli tri kostoly - z toho dva katolícke - a tri hotely, si na Veľkonočnú nedeľu vyžiadala v srílanskej metropole Kolombo a dvoch ďalších mestách najmenej 359 mŕtvych a stovky zranených. Kostoly boli v danom čase plné ľudí zúčastňujúcich sa na veľkonočných bohoslužbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok