V KDH pribúdajú nominácie na členov predsedníctva

SITA
28.6.2012 11:59

V KDH pribúdajú nominácie na troch členov predsedníctva hnutia, ktorých zvolí v sobotu celoslovenská rada.

V KDH pribúdajú nominácie na členov predsedníctva
SITA

Bratislavská krajská organizácia navrhla za člena predsedníctva svojho predsedu Dušana Pekára. Košická rada KDH navrhla do najvyššieho straníckeho orgánu za členku bývalú poslankyňu NR SR Máriu Sabolovú.

Žilinská rada hnutia podporuje bývalého vedúceho služobného úradu na ministerstve zdravotníctva Ladislava Štefanca. Banskobystrická organizácia KDH chce vo vedení hnutia vidieť poslanca NR SR a svojho predsedu Petra Muránskeho. Trnavská krajská organizácia KDH navrhla v pondelok za člena predsedníctva poslanca NR SR Alojza Přidala. V Trenčíne zrejme navrhnú poslanca NR SR Mariána Kvasničku, ktorý pôvodne kandidoval na podpredsedu hnutia, ale v sobotu na sneme sa kandidatúry vzdal.

Po sneme, ktorý bol v sobotu 23. júna v Ružomberku, sa volí celé vedenie strany. Snem zvolil predsedu a šiestich podpredsedov. V sobotu 30. júna sa v Bratislave zíde celoslovenská rada, ktorej úlohou bude zvoliť troch členov predsedníctva. Predsedníctvo KDH tvorí predseda, šiesti podpredsedovia, predseda poslaneckého klubu, koordinátor pre regióny, predseda konzília a traja členovia volení celoslovenskou radou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok