Ramsay poslal domov šesť hráčov, deväť nových príde

TA3 TASR SITA
21.4.2019 22:08

Tréner hokejovej reprezentácie Craig Ramsay urobil výrazné zmeny v kádri A-tímu pred ďalším týždňom spoločnej prípravy na májové domáce majstrovstvá sveta. V slovenskom výbere už ďalej nepokračujú brankár Andrej Košarišťan, obranca Michal Sersen, ani útočníci Martin Bakoš, Lukáš Cingel, Michal Chovan a Rastislav Špirko.

Na utorňajšom zraze v Piešťanoch sa už budú trénerovi Craigovi Ramsaymu hlásiť aj posily z NHL: obrancovia Christián Jaroš a Andrej Sekera a útočníci Tomáš Tatar s Richardom Pánikom.

Všetci štyria by si mali zahrať v najbližšom dvojzápase proti Českej republike v rámci série Euro Hockey Challenge. Stretnutia sú na programe v piatok v Trenčíne a v sobotu v Nitre. Okrem kvarteta z NHL pribudli do nominácie aj brankár Marek Čiliak z Komety Brno a útočníci Samuel Buček, Róbert Lantoši (obaja Nitra), Mário Lunter a Tomáš Zigo (obaja Banská Bystrica).

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na štvrtý týždeň spoločnej prípravy pred MS 2019:

Brankári: Július Hudáček (Spartak Moskva, Rus./KHL), Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín.), Marek Čiliak (Kometa Brno, ČR)

Obrancovia: Mário Grman (HC Slovan Bratislava/KHL), Patrik Koch (HC Košice), Marek Ďaloga (Mora IK/Švéd.), Mislav Rosandič (Mountfield Hradec Králové/ČR), Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/KHL), Martin Štajnoch (Norimberg Ice Tigers, Nem.), Martin Fehérváry (HV 71, Švéd.), Christián Jaroš (Ottawa Senators, Kan./NHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, Kan./NHL)

Útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad), Dávid Buc (HC Slovan Bratislava/KHL), Samuel Buček (HK Nitra), Milan Kytnár (HKM Zvolen), Róbert Lantoši (HK Nitra), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL), Mário Lunter (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Patrik Svitana (HK Poprad), Ladislav Nagy (HC Košice), Radovan Puliš (HC 07 Detva), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL), Marián Studenič (Binghampton Devils/USA, AHL), Richard Pánik (Arizona Coyotes, USA/NHL), Tomáš Tatar (Montreal Canadiens, Kan./NHL), Tomáš Zigo (HC '05 iClinic Banská Bystrica)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok