Rakúšanov sme zdolali aj v odvete, rozhodli až nájazdy

TA3 TASR
20.4.2019 20:27

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili aj v druhom zápase Euro Hockey Challenge nad výberom Rakúska. Po triumfe 5:1 v Salzburgu vyhrali aj v Innsbrucku 2:1 po samostatných nájazdoch. V predposlednej fáze prípravy čaká hokejistov dvojzápas proti Českej republike 26. apríla v Trenčíne a o deň neskôr v Nitre.

Rakúšanov sme zdolali aj v odvete, rozhodli až nájazdy
TASR/Martin Baumann

Aktívni od začiatku

Slováci začali rovnako ako v piatkovom aktívne. Už po ôsmich sekundách hrali prvú presilovku, ktorá sa po minúte trvania zdvojnásobila. V početnej prevahe naservíroval Studenič puk Bakošovi a Slovensko viedlo 1:0. Vzápätí sa dvakrát vylučovalo aj na druhej strane, ale pri najväčšej šanci Rakúska zasiahol výborne Hudáček. V ďalšom priebehu prvého dejstva diváci pekný hokej nevideli, hru kúskovali časté vylúčenia, ale zverenci Craiga Ramsayho si zaslúžene niesli do kabín tesný náskok.

Rozpačitý úvod druhej tretiny oživila akcia Cingela v 24. minúte, slovenský útočník sa natlačil pred bránku z pravej strany, ale nezakončil presne. Ten istý hráč bol aj na konci ďalšej akcie, Kickert vytiahol efektný zákrok lapačkou. Rakúšania vzápätí odpovedali po ojedinelej útočnej akcii a Zwerger našiel medzeru vedľa Hudáčka - 1:1. Domáci sa po góle osmelili, začali sa viac tlačiť dopredu, ale ich aktivita dlho netrvala. Slovenskí hokejisti sa v ofenzíve dostávali do zakončenia, ale Rakúšania hrali veľmi obetavo a zblokovali množstvo striel. Päť minút pred koncom druhého dejstva ušiel slovenskej obrane Zwerger, ale Hudáček tento súboj zvládol lepšie. V sieti neskončila ani strela Rosandiča na druhej strane, zastavila ju žŕdka. Záverečnú gólovú šancu druhej tretiny mal Hofer, keď sa dostal pred slovenského brankára, no prestrelil.

Neuznaný gól

V tretej tretine to bol opäť veľký boj slovenskej ofenzívy s rakúskou obranou, ale Ramsayho zverencom chýbalo viac kreativity. Hudáček mal málo práce, domáci čakali na šance po rýchlych brejkoch. Štyri minúty pred koncom mali Slováci ideálnu možnosť rozhodnúť zápas v presilovke 4 na 3. Výborne v nej mieril Bakoš, ale Kickert sa vyznamenal. Rozhodnutie nepriniesla ani krátka klasická presilovka 5 na 4 a zápas dospel do predĺženia.

V ňom sa hralo vo formáte 3 proti 3, prvé sekundy patrili domácim. Potom prišli šance Bakoša a Feherváryho, gól dostal do siete až Buc, no arbitri ho neuznali pre vysokú hokejku. Duel napokon rozhodol až nájazdový rozstrel. Úspešnými strelcami boli za Slovensko Michal Chovan, Martin Bakoš a Marián Studenič, domáci sa presadili iba raz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok