Opozícia vyberá prezidentského kandidáta, SaS sa pozdáva filantrop

TASR
27.6.2012 10:08

Zakladateľ Dobrého anjela a finančník Andrej Kiska je medzi menami, z ktorých pravica vyberá prezidentského kandidáta. Kisku si ako nestraníka vedia v prezidentskom kresle predstaviť najmä niektorí poslanci zo strany Sloboda a solidarita.

Opozícia vyberá prezidentského kandidáta, SaS sa pozdáva filantrop
SITA

Vo svojom dnešnom vydaní o tom informuje denník Hospodárske noviny. „Ja si myslím, že on by bol dobrý kandidát," povedal denníku podpredseda SaS Ľubomír Galko. Podobný názor má aj jeho stranícky kolega Martin Chren, podľa ktorého Kiska dosiahol úspechy v biznise a urobil veľa aj pre spoločnosť.

Samotný Kiska kandidatúru v prezidentských voľbách nevylučuje. „Ak by ma niekto oslovil, začal by som uvažovať,“ pripustil pre HN. Dodal, že oficiálne rozhovory zatiaľ neboli, ale o „úvahách“ počul.

Podľa informácií HN sa o vstup Kisku do politiky liberáli usilovali už skôr, ale neúspešne. Líder SaS Richard Sulík sa nedávno vyjadril, že má „famózneho“ kandidáta, neprezradil však, o koho ide. „Mám absolútne famóznu predstavu, veľmi dúfam, že ten človek do toho pôjde,“ uviedol Sulík začiatkom mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok