Ničili obchody a výklady s mäsom. Militantní vegáni idú za mreže

TA3 TASR
9.4.2019 07:02

Súd vo francúzskom meste Lille vymeral väzenské tresty aktivistom, militantným vegánom a vegetariánom, ktorí v ostatných mesiacoch ničili mäsiarstva i reštaurácie ponúkajúce mäso.

Ničili obchody a výklady s mäsom. Militantní vegáni idú za mreže
SITA/AP (ilustračné foto)

Viacero militantných vegánov a vegetariánov útočilo a ničilo v ostatných mesiacoch bitúnky, mäsiarstva, či reštaurácie a obchody ponúkajúce zákazníkom mäso, pričom konzumáciu mäsa pritom označovali za krutú a zbytočnú.

Súd vymeral 10 mesačné väzenie 23-ročnému mužovi a šesťmesačné väzenie 26-ročnej žene. Dvojica tvoriaca pár spáchala od decembra 2018 do februára 2019 dovedna asi 15 takýchto útokov, pri ktorých okrem iného rozbíjala výklady, a obchody s mäsom sa tiež pokúsila podpáliť pomocou plechoviek s benzínom. Dvom ďalším osobám stanovil súd podmienečné tresty za napomáhanie a navádzanie k takýmto činom.

V porovnaní s Nemeckom, Holandskom či niektorými ďalšími krajinami na severe Európy, je vegetariánstvo pomerne ojedinelé vo Francúzsku, kde medzi obľúbené pokrmy patrí napríklad dusené hovädzie, bravčové kotlety, či kohút na víne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok