Po ministerke odchádza aj šéf tajnej služby, odvolal ho Trump

TA3 TASR
8.4.2019 20:57

Americký prezident Donald Trump uvoľnil z funkcie šéfa Tajnej služby Spojených štátov Randolpha Allesa. K odvolaniu Allesa, ktorý bol vo funkcii od 25. apríla 2017, došlo po tom, čo odstúpila jeho priama nadriadená, ministerka pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenová.

Po ministerke odchádza aj šéf tajnej služby, odvolal ho Trump
SITA/AP

Nielsenová sa stala ministerkou 6. decembra 2017. Nahradila generála Johna Kellyho, ktorého Trump krátko predtým vymenoval za šéfa kancelárie Bieleho domu. Alles - generálmajor americkej námornej pechoty vo výslužbe - sa po 100 rokoch stal prvým riaditeľom USSS, ktorý profesionálne nevyrastal v tejto organizácii, napísal denník The New York Times.

Za nového riaditeľa USSS si Donald Trump vybral Jamesa Murraya. Informovala o tom hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová. Murray by sa mal funkcie zhostiť už na budúci mesiac.

Odchod Allesa z postu šéfa USSS súvisí podľa troch členov Trumpovej administratívy, ktorí si neželali byť menovaní, s osobným sporom, aký mal Alles na pôde tejto tajnej služby a podľa ich slov nemá do činenia s odchodom Nielsenovej. Sandersová uviedla, že Alles "odviedol v agentúre za ostatné dva roky skvelú prácu" a prezident Trump je mu za ňu vďačný. Dôvod riaditeľovho odchodu neuviedla. James Murray je špeciálnym agentom pôsobiacim na pobočke USSS vo Washingtone, kde zároveň vykonáva funkciu zástupcu námestníka riaditeľa pre ochranné operácie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok