Bratislavským centrom otriasol výbuch, plyn začal horieť

TA3 TASR
2.4.2019 10:46

Na Gorkého ulici v bratislavskom Starom Meste vybuchol plyn a následne sa vznietil. So živlom bojovali hasiči, ktorým sa podarilo unikajúci plyn zastaviť. Obyvateľov okolitých budov evakuovali.

Požiar po výbuchu plynu na Gorkého ulici v bratislavskom Starom Meste sa podarilo zlikvidovať. Hasiči požiarisko naďalej ochladzujú, ulica je úplne uzavretá. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. "Hasiči momentálne vykonávajú v okolí kontrolné merania, avšak zvýšené hodnoty plynu neboli namerané," uviedla Farkasová. Následkom výbuchu došlo k zrúteniu jedného z podlaží v objekte, podľa predbežných informácií jedna osoba utrpela zranenie. Pri odvetrávaní priestorov používajú hasiči pretlakový ventilátor.

"Hliadky Policajného zboru momentálne vykonávajú potrebné úkony smerujúce k zabezpečeniu ochrany života a zdravia občanov. S prihliadnutím na okolnosti tejto udalosti došlo k uzavretiu tejto ulice a bola nariadená evakuácia okolitých budov v potrebnom rozsahu," informuje polícia na sociálnej sieti. Bližšie informácie poskytne neskôr. Dočasne je z tejto oblasti odklonená aj MHD. Týka sa to električkových liniek 4 a 8.

K výbuchu plynu došlo v utorok po 10. h. Pravdepodobnou príčinou poškodenia plynového potrubia boli výkopové práce. Na mieste zasahuje 30 hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc so siedmimi kusmi hasičskej techniky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok