V Chorvátsku zostáva päť českých turistiek zranených pri nehode autobusu

TASR
25.6.2012 16:03

V chorvátskych nemocniciach zostalo po tragickej sobotnej havárii českého autobusu ešte päť zranených českých turistiek. Agentúre Mediafax to dnes povedala konzulka Jindra Malá.

V Chorvátsku zostáva päť českých turistiek zranených pri nehode autobusu
SITA

Poisťovňa už organizuje ich prevoz - čaká sa len na lekárske potvrdenie, že sú ženy schopné prevozu, spresnila konzulka. Podľa Malej poisťovňa už dnes ráno zaistila odjazd jednej zo zranených turistiek domov. Ostávajúce Češky by podľa novín Slobodna Dalmacija mohli byť prepustené do konca týždňa, informoval Mediafax.

V nemocnici v Gospiči stále zostávajú štyri ženy: tri sú zranené a spolu s nimi tam čaká aj dcéra jednej z nich. Vo vážnom stave zostávajú dve 13-ročné dievčatá-dvojičky, ktoré ležia v nemocnici v metropole Záhreb. Ich prevoz do vlasti nateraz nie je možný. Podľa chorvátskych médií sú však mimo ohrozenia života.

Podobne sú na tom aj traja vážne zranení Česi, ktorých v nedeľu hospitalizovali v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. U štvrtého pacienta zraneného pri nehode sa stav natoľko zlepšil, že ho prepustili do domáceho ošetrenia, uviedla pre Mediafax hovorkyňa nemocnice. Autobus brnianskej cestovnej kancelárie Atlas Adria havaroval v sobotu skoro ráno na chorvátskej diaľnici A1 medzi Záhrebom a Splitom. Osem Čechov zomrelo a 44 utrpelo zranenia. V nedeľu večer 24 z nich letecky transportovali do ČR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok