Čaputová i Šefčovič sa vo volebných štáboch prihovorili voličom

TA3 SITA TASR
30.3.2019 22:08

Zuzana Čaputová aj Maroš Šefčovič sa krátko pred skončením moratória vo svojich štábov prihovorili voličom. "Kampaň ukázala, že hodnoty ako ľudskosť či pravda sú dôležité pre veľa ľudí na Slovensku," uviedla Čaputová v bratislavskej Starej tržnici. Šefčovič sa podľa vlastných slov obáva nižšej účasti, ďakuje však všetkým, ktorí prišli voliť. Vyhlásil to vo svojom volebnom štábe v hoteli Devín.

Čaputová i Šefčovič sa vo volebných štáboch prihovorili voličom
TASR

Predpokladá tesný výsledok

Zuzana Čaputová očakáva tesný výsledok prezidentských volieb a dúfa vo víťazstvo. Povedala to po príchode do svojho volebného štábu v bratislavskej Starej tržnici. "Predpokladám, že bude tesný (výsledok) a dúfam, že to dáme," uviedla. Myslí si, že volebná účasť bude nižšia, ale nemá obavy. V prípade, že by voľby nevyhrala, sa plánuje venovať práci pre Progresívne Slovensko, ktorého bola donedávna podpredsedníčkou. "Budeme pracovať na prichádzajúcich parlamentných voľbách, pripravovať kvalitný program, na tom by som chcela stavať," doplnila s tým, že ak by nebola prezidentkou, uchádzala by sa o mandát v parlamente.

Čaputovú prišli do volebného štábu podporiť stovky ľudí. Medzi hosťami sú predstavitelia mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko a Spolu aj viacerí herci. Niektorí sú optimisti, iní sú nervózni z údajne nízkej volebnej účasti.
Očakáva sa aj príchod emeritného arcibiskupa Roberta Bezáka, spomína sa aj prezident Andreja Kisku. Mal by prísť aj Robert Mistrík, ktorý sa ešte pred prvým kolom volieb vzdal v prospech Čaputovej.

Kandidátka v štábe ďakovala rodine, spolupracovníkom, všetkým, ktorí jej pomohli bojovať o palác. Dodala, že bez ohľadu na výsledok volieb kampaň "ukázala, že hodnoty ako ľudskosť, humanizmus, solidarita, pravda sú dôležité pre veľa ľudí na Slovensku".

Obava z nižšej účasti

Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič sa obáva, že účasť v druhom kole prezidentských volieb môže byť nižšia ako v prvom. Povedal to vo svojej volebnej centrále v jednom z bratislavských hotelov krátko pred 22.00 h, keď prvýkrát predstúpil pred novinárov.

"Veľmi dúfam, že sa mýlim, pretože posledné dni sme veľmi apelovali na to, aby čo najviac ľudí prišlo prezidenta voliť. Čím vyššia účasť, tým vyššia legitimita," poznamenal eurokomisár. Výsledky si zatiaľ odhadnúť netrúfol, ovplyvní ich podľa neho najmä účasť.

Rovnako ako po prvom kole volieb bude Šefčovič tráviť volebnú noc s rodinou a priateľmi. "Samozrejme, keď budeme mať tie čísla, tak či už dnes, alebo zajtra sa s predstaviteľmi strany Smer-SD skontaktujeme," avizoval. Náladu vo volebnej centrále Šefčovič označil ako "fajn". Pripomenul, že majú za sebou mimoriadne intenzívne týždne. Váži si však, ako ľudia na Slovensku pristupujú k prezidentským voľbám pokojne a kultivovane. "Aj týmito voľbami vyšleme veľmi silnú vizitku, že sme skvelá krajina," myslí si.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok