Marian Kočner má na krku ďalšie obvinenie, ide o zbrane

TA3 SITA TASR
27.3.2019 15:56

Podnikateľ Marian Kočner má okrem obvinenia z objednávky vraždy Jána Kuciaka či kauzy miliónových televíznych zmeniek ďalší problém. Spolu s údajným kumpánom z kauzy Kuciak Tomášom Szabóom ho obvinili z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Marian Kočner má na krku ďalšie obvinenie, ide o zbrane
Facebook.com/PZ

Mariana Kočnera a ďalšieho z obvinených v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Tomáša Szabóa, obvinili z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti Facebook. Ako uvádzajú strážcovia zákona, obom, ktorí sú vo väzbe pre iné skutky, hrozí trest jeden až päť rokov.

Kočner si vraj zaobstaral 60 ks nábojov od českého výrobcu, ktoré nelegálne držal v rodinnom dome v Bratislave, a to až do vykonania rozsiahlej policajnej akcie v októbri 2018. Szabó údajne prechovával doma 14 nábojov od českého, československého a maďarského výrobcu, ktoré policajti našli počas veľkej akcie v Kolárove v septembri 2018.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude o Kočnerovi, tentoraz v kauze miliónových televíznych zmeniek, kde čelí obžalobe, rozhodovať v pondelok ráno. Podnikateľ je v prísnej kolúznej väzbe. Postupne sedel v Bratislave, Leopoldove, Banskej Bystrici a napokon sa zase dostal do Leopoldova.

Článok budeme aktualizovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok