Ďalšia sťažnosť na výsledky volieb? Harabinova nie je jediná

TA3 SITA
26.3.2019 18:43

Ústavný súd má na stole už dve volebné sťažnosti na výsledky prezidentských volieb. O prvú sa postaral Štefan Harabin. O druhú sťažovateľka, ktorá sa domáhala opakovania prvého kola na štatistickom úrade. Ten jej sťažnosť posunul na Ústavný súd. Pre jeho paralýzu je ale rozhodnutie v nedohľadne.

Na Ústavný súd SR prišla okrem návrhu Štefana Harabina aj druhá sťažnosť proti výsledku volieb prezidenta SR. Ako informovala hovorkyňa súdu Martina Ferencová, ide o podnet postúpený zo Štatistického úradu SR, ktorý podala sťažovateľka 19. marca. Ústavný súd ju zaevidoval v utorok 26. marca.

Sťažovateľka vo svojom podaní píše, že v piatok 15. marca vo vysielaní nemenovanej televízie v relácii Prezidentské voľby 2019 bol jeden z hostí relácie stopercentne presvedčený, že sa bude konať 2. kolo volieb. „Ako mohol vedieť a byť si 100-percentne istý tým, že sa bude konať 2. kolo volieb, keď ku dňu 14. marca zo zákona nemožno zverejňovať štatistiky a robiť kampaň. Kampaň trvala len do 14. marca 2019. Potom je to celé v rukách občanov. Svojím prejavom len ovplyvnil a nepriamo zasiahol do mienky ľudí, čiže ich tzv. zmanipuloval,“ uviedla vo svojom podaní. Sťažovateľka vo svojej žiadosti žiada o opakovanie 1. kola prezidentských volieb. Takisto žiada aj to, aby nesedeli tí istí ľudia vo volebných komisiách ako v prvom kole volieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok