Odborári podporili Šefčoviča, je vraj skúsený a prosociálny

TA3 SITA
25.3.2019 12:40

Spomedzi dvoch kandidátov v druhom kole prezidentských volieb je Maroš Šefčovič ten, kto má viac skúseností, lepšie by reprezentoval SR v zahraničí a sú mu blízke sociálne témy. Ako ďalej povedal šéf OZ KOVO Emil Machyna, z tohto dôvodu organizácia odporučila svojim členom jeho podporu.

Odborári podporili Šefčoviča, je vraj skúsený a prosociálny
SITA/Martin Medňanský

Šefčovič má podľa Machynu ako európsky komisár dobré meno aj medzi odborármi z iných štátov Európy. "To nám dáva tiež určité garancie, ktoré by boli prednosťou pre tohto kandidáta," dodal s tým, že záujmom odborov je, aby Európa aj Slovensko boli sociálne a aj keď prezident nemá v tejto oblasti výrazné právomoci, aj svojím vystupovaním môže ovplyvňovať verejnú mienku.

Druhé kolo volieb prezidenta sa uskutoční v sobotu 30. marca a v 5 940 volebných miestnostiach sa bude dať hlasovať od 7:00 do 22:00. Približne 4,43 milióna voličov si môže vybrať medzi dvoma najsilnejšími kandidátmi z prvého kola, Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom. Čaputová postúpila do 2. kola vďaka zisku 870 415 hlasov (40,57 percenta) a Šefčovič 16. marca získal 400 379 platných hlasov (18,66 percenta).

Víťaz sa stane prezidentom inaugurovaním 15. júna. Nahradí tak prezidenta Andreja Kisku, ktorý sa po druhý raz neuchádza o mandát prezidenta. V druhom kole volieb je za prezidenta zvolený ten kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov zúčastnených voličov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok