Jankovská vo svojej funkcii zatiaľ nekončí, upresnil rezort

TA3 TASR SITA
25.3.2019 12:10

Štátna tajomníčka Monika Jankovská nekončí vo svojej funkcii na ministerstve spravodlivosti. Uviedol to rezort na sociálnej sieti v súvislosti s jej preložením z trenčianskeho na bratislavský krajský súd.

Jankovská vo svojej funkcii zatiaľ nekončí, upresnil rezort
SITA/Martin Medňanský

"Na jej pozícii štátnej tajomníčky ani pozícii sudkyne s prerušeným výkonom funkcie sa teraz nič nemení," uviedlo ministerstvo.

Súdna rada SR v pondelok odsúhlasila Jankovskej žiadosť o preloženie na Krajský súd v Bratislave s účinnosťou od 1. apríla 2019. Jankovská pred Súdnou radou zároveň povedala, že sa chce vrátiť do výkonu funkcie sudkyne.
"Musím postupovať v zmysle zákona 385/2000 s tým, že po dohode s predsedom krajského súdu, a, samozrejme, s ministrom spravodlivosti a premiérom nastúpim do výkonu funkciu sudcu za dodržania zákonných lehôt," doplnila Jankovská.

Na otázku, či plánuje rezignovať na funkciu štátnej tajomníčky a vzdať sa aj mandátu poslanca, keďže na krajskom súde sú potrební sudcovia a funkčné obdobie parlamentu a vlády sa končí až o rok, odpovedala, že mandátu sa nikdy neujala. Zopakovala iba, že chce byť opäť sudkyňou, kedy presne sa vráti do talára, nekonkretizovala. "Tak ako som povedala, chystám sa ujať funkcie sudcu po dohode s predsedom krajského súdu, ministrom spravodlivosti a predsedom vlády."

Témy: Sud Bratislava
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok