Vaculík pri premiére vyhral GP Speedway na plochej dráhe

TA3, SITA
24.6.2012 18:44

Slovenský reprezentant Martin Vaculík vyhral na plochej dráhe v poľskom Gorzówe podujatie motoristickej Grand Prix Speedway. Pri premiére na elitnom podujatí dosiahol historický úspech pre slovenskú plochú dráhu.

Vaculík pri premiére vyhral GP Speedway na plochej dráhe

Vaculík predviedol v Gorzówe skvelý výkon a v jednotlivých jazdách zdolával aj majstrov sveta. Hneď v úvodnej nechal za sebou miláčika domáceho publika a šampióna z roku 2010 Tomasza Goloba. V druhej ho však zdolal úradujúci majster sveta Greg Hancock. V tretej však Vaculík nedal šancu ďalším dvom hviezdam tohto športu Nickimu Pedersenovi a Jasonovi Crumpovi a mieril do semifinále, ktoré potvrdil hneď v ďalšej jazde. Napokon sa do semiifnále prebojoval s dvanástimi bodmi z 2. miesta. Štart semifinálovej jazdy mu nevyšiel, keď do prvej zákruty vchádzal posledný, v ďalšom priebehu pretekov však odsunul za seba dvoch súperov a po 2. mieste sa dostal do finále. V ňom mal skvelý štart, ubránil sa útokom od Austrálčana Chrisa Holdera a napokon slávil historické víťazstvo.

"Z tohto úspechu sa veľmi teším. Taký vstup do Grand Prix som vôbec nečakal. Kľúčom k všetkému bol dobrý štart a následne udržanie si pozície," uviedol pre poľské médiá Vaculík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok