Chceli zabiť čo najviac neveriacich. V putách skončilo 11 ľudí

TA3 TASR
22.3.2019 20:47

Nemecké orgány zatkli v piatok ráno 11 ľudí pri raziách v západnom Nemecku, zameraných proti skupine ľudí podozrivých z plánovania islamského extrémistického útoku s použitím vozidla a strelných zbraní.

Prokuratúra v meste Frankfurt nad Mohanom oznámila, že cieľom údajného plánu bolo "zabiť čo najviac 'neveriacich'", ako napísali tlačové agentúra DPA a AP. Hlavnými podozrivými sú dvaja 31-roční bratia z Wiesbadenu a 21-ročný muž z Offenbachu, teda miest neďaleko Frankfurtu. Všetko sú to nemeckí občania. Vyšetrovaná skupina, ktorú tvoria osoby vo veku 20 až 42 rokov z Frankfurtu, Offenbachu, Mainzu a Wiesbadenu, je podozrivá z trestných činov vrátane financovania terorizmu a prípravy spáchania zločinu.

Zatiaľ nie je jasné, v akom štádiu bola presne príprava útoku. Minister vnútra nemeckej spolkovej krajiny Hesensko Peter Beuth vyhlásil, že "polícia zasiahla včas, aby zabrzdila plán možného útoku už v ranom štádiu". Podozriví si údajne prenajali veľké vozidlo, skontaktovali sa s priekupníkmi so zbraňami a vyzdvihli si peniaze. Na piatkových raziách v okolí Frankfurtu sa zúčastnilo približne 200 policajtov. Vyšetrovatelia zhabali vyše 20.000 eur v hotovosti, niekoľko nožov, malé množstvá drog a dokumenty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok