Prezidentská kandidátka Čaputová sa vzdala funkcie v strane

TA3 SITA TASR
20.3.2019 10:46

Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová sa vzdala funkcie podpredsedníčky Progresívneho Slovenska. Už skôr avizovala, že tak urobí, ak sa dostane do druhého kola volieb.

Prezidentská kandidátka Čaputová sa vzdala funkcie v strane
TASR

Kandidátka na prezidentku Zuzana Čaputová doručila písomné oznámenie o tom, že sa vzdáva funkcie podpredsedníčky mimoparlamentného Progresívneho Slovenska. Ešte cez víkend avizovala, že tak urobí začiatkom tohto týždňa. Ako potvrdil jej hovorca Martin Burgr, členkou strany zostáva. To sa zmení v prípade, že bude 30. marca v druhom kole zvolená za hlavu štátu.

"Pozície podpredsedníčky Progresívneho Slovenska by som sa v druhom kole vzdala, nevidím v tom žiaden problém, aj tak nestíham už aktívne robiť. Možno to urobím hneď zajtra alebo v utorok. Pokiaľ ide o členstvo v hnutí, v prípade zvolenia by som sa ho určite vzdala," vyhlásila Čaputová v nedeľu po volebnej noci. Dodala, že vie byť v prípade zvolenia nezávislou prezidentkou aj vo vzťahu k strane, ktorá jej v rámci kandidatúry pomohla. 

Čaputová získala v prvom kole voľby prezidenta 40,57 percenta hlasov. Jej súperom v druhom kole je Maroš Šefčovič, ktorý dostal 18,66 percenta hlasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok