Odsúdili muža, ktorý zničil volebnú urnu a posunul moratórium

TA3 TASR SITA
18.3.2019 11:38

Obecný poslanec, ktorý počas volieb v podnapitom stave ukradol urnu z volebnej miestnosti v Medzanoch, rozbil ju a posunul tým moratórium na celom Slovensku, spoznal svoj trest. Vymerali mu podmienku.

Vzal urnu, vybehol a hodil ju o zem

"Prišiel volič, vzal urnu, vybehol von. Hodil ju o zem, a keďže je z papiera, tak sa rozletela. Urna je rozbitá a lístky sú porozhadzované. Momentálne čakáme na vyšetrovateľov," opísal po incidente starosta obce Medzany Jozef Kipikaša. Voľby boli z tohto dôvodu prerušené od 18:50 do 20:06.

„Muž bol zadržaný a podrobený dychovej skúške. Namerali mu dve promile alkoholu. Umiestnený je v cele policajného zaistenia,“
uviedla neskôr policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Pre incident sa predĺžilo volebné moratórium z 22:00 do 23:16. Až po jeho skončení mohol štatistický úrad zverejňovať výsledky 1. kola prezidentských volieb.

Vymerali mu ročnú podmienku

Obecného poslanca odsúdil prešovský okresný súd na trest odňatia slobody v trvaní jedného roka s podmienečným odkladom na dva roky, informovala v pondelok hovorkyňa súdu Ivana Petrufová. 

K incidentu poslanca, ktorý kandidoval za OĽaNO, sa vyjadril aj líder hnutia Igor Matovič, ktorého situácia mrzí a ospravedlnil sa. Bol by rád, keby sa tento poslanec vzdal mandátu a dostal trest. "V obci Medzany nás požiadala o podporu skupina ľudí, ktorí chceli kandidovať za poslancov obecného zastupiteľstva. Kandidovali len s našou podporou a z piatich poslancov získali štyri miesta. Veľmi veľká dôvera ľudí v obci. Bohužiaľ, jeden z nich, doteraz úplne bezúhonný, sa dnes opil, ukradol urnu a hodil ju na chodník," priblížil Matovič na sociálnej sieti, zároveň zdôraznil, že tohto človeka nepozná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok