Zverejnili, kto zničil urnu a posunul moratórium. Mal by rezignovať

TA3 SITA
16.3.2019 22:38

Hnutie OĽaNO vyzvalo poslanca obecného zastupiteľstva obce Medzany Antona Vaňa, ktorý hrubým spôsobom narušil priebeh prezidentských volieb, aby sa urýchlene vzdal poslaneckého mandátu. Vaňo v komunálnych voľbách za hnutie kandidoval.

Ako uviedol hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky, takéto správanie nie je hodné poslanca obecného zastupiteľstva. Podľa medializovaných informácií v popoludňajších hodinách Vaňo pod vplyvom alkoholu zobral volebnú urnu z miestnosti a hodil ju na cestu. Na mieste preto zasahovali policajti.

K incidentu sa vyjadril aj líder hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorého situácia mrzí a ospravedlnil sa. Bol by rád, keby sa tento poslanec vzdal mandátu a dostal trest. "V obci Medzany nás požiadala o podporu skupina ľudí, ktorí chceli kandidovať za poslancov obecného zastupiteľstva. Kandidovali len s našou podporou a z piatich poslancov získali štyri miesta. Veľmi veľká dôvera ľudí v obci. Bohužiaľ, jeden z nich, doteraz úplne bezúhonný, sa dnes opil, ukradol urnu a hodil ju na chodník," priblížil Matovič na sociálnej sieti, zároveň zdôraznil, že tohto človeka nepozná.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin marenia prípravy a priebehu volieb a referenda. Voľby boli v Medzanoch prerušené v čase od 18:50 do 20:06, keďže bolo potrebné overiť, či nedošlo k odcudzeniu lístkov alebo manipulovaniu hlasovania. O tento čas bolo potrebné predĺžiť aj hlasovanie v obci. Moratórium sa preto predlžuje do 23:16, až po skončení moratória začne štatistický úrad zverejňovať výsledky prvého kola prezidentských volieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok