Exkluzívny prieskum TA3: Takto by dopadli prezidentské voľby

TA3
16.3.2019 23:17

Neviete sa dočkať oficiálnych výsledkov volieb? Pozrite si exkluzívny prieskum agentúry AKO pre TA3, ktorý sa realizoval len niekoľko hodín pred otvorením volebných miestností. Prvé kolo prezidentských volieb by podľa neho s výrazným náskokom vyhrala aktivistka a právnička Zuzana Čaputová a do druhého kola sa s ňou prebojoval aj podpredseda eurokomisie Maroš Šefčovič.

Čaputová v prieskume AKO získala 46,3 percenta preferencií, Šefčovič 15,2 percenta. Tretí skončil s miernym odstupom bývalý šéf justície Štefan Harabin, ktorý by získal 11,7 percenta.

Takmer desať percent by si pripísal šéf nacionalistov Marian Kotleba, takmer päť percent kresťanský demokrat František Mikloško, 4,1 percenta predseda Mosta-Híd Béla Bugár a rovné štyri percentá politilóg Eduard Chmelár. Takmer 2,5 percenta by získal Milan Krajniak zo Sme rodina. Ostatní kandidáti by získali menej ako percento a ich preferencie si môžete pozrieť v tabuľke.

Agentúra AKO realizovala prieskum na reprezentatívnej vzorke 1000 ľudí v piatok 15. marca. Otázka znela: "Prečítam vám teraz zoznam kandidátov a kandidátok na prezidenta. Komu z nich zajtra dáte svoj hlas? Predčítam vám ich v náhodnom poradí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok