Vlhová vybojovala pódium. Zlatá Shiffrinová si vylepšila rekord

TA3 TASR
16.3.2019 14:11

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotňajšom finálovom slalome Svetového pohára tretie miesto. Triumfovala Američanka Mikaela Shiffrinová pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou. Preteky už nič nemenili na tom, že Shiffrinová získala svoj šiesty malý glóbus v jej top-disciplíne a Vlhová vyrovnala celkovým druhým miestom v slalome slovenské maximum Veroniky Zuzulovej z roku 2016, ale s výrazne vyšším bodovým ziskom.

Vlhová vybojovala pódium. Zlatá Shiffrinová si vylepšila rekord
SITA/AP

Preteky už nič nemenili na tom, že Shiffrinová získala svoj šiesty malý glóbus v jej top-disciplíne a Vlhová vyrovnala celkovým druhým miestom v slalome slovenské maximum Veroniky Zuzulovej z roku 2016, ale s výrazne vyšším bodovým ziskom.

V prvom kole mala Vlhová tretí najlepší čas, jej ambície však neodzrkadľovalo časové manko. Najlepší výkon v prvej časti súťaže predviedla Švajčiarka Wendy Holdenerová, Vlhová nabrala 1,22 s, keď svoj vysoký štandard predviedla až v záverečnej tretine svahu. Vlhová zajazdila v druhom kole druhý najlepší čas, prevýšila ju len skvelá Shiffrinová. Slovenka vybojovala 13. pódiové umiestnenie v sezóne, z toho ôsme v slalome.

Shiffrinová 16. triumfom v jednej sezóne vylepšila vlastný rekord. Na konte má už celkovo 59 víťazstiev v pretekoch SP v kariére, z toho 40 v jej parádnej disciplíne, čím vyrovnala rekordný zápis legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka. V tomto ročníku vyhrala Američanka špeciálny slalom ôsmykrát, čo sa predtým v histórii podarilo iba jednej pretekárke - Chorvátke Janici Kosteličovej v sezóne 2000/2001.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok