Z Ibrahima Maigu je politik, povedie eurokandidátku

TA3 TASR
15.3.2019 12:36

Spevák a herec Ibrahim Maiga vstupuje do politiky. V májových voľbách do Európskeho parlamentu povedie kandidátku mimoparlamentnej strany Priama demokracia. Oznámil to na tlačovej konferencii s tým, že sa stáva aj členom tejto strany.

Z Ibrahima Maigu je politik, povedie eurokandidátku
SITA/Ivan Fleischer

Nešťastný z toho, čo sa deje

"Som v nezvyčajnej polohe, ktorú ľudia neočakávali. Chvíľu mi trvalo, kým som sa rozhodol, že do toho pôjdem. Som nešťastný z toho, čo sa tu deje. Dúfam, že budem mať to šťastie a Slováci si ma vo voľbách vyberú," povedal Maiga. Pozvanie do PD prijal aj preto, lebo nemá žiadne kauzy a stotožňuje sa s jej myšlienkami.

Dvojkou na kandidátke PD bude stavebný manažér a ekonóm Alojz Hančin, trojkou právnička Otília Hamacková a štvorkou revízny technik Miroslav Sečáni. Viac kandidátov PD nestavia. Nechce totiž vytvárať ilúzie, že jedna politická strana by mala šancu získať v eurovoľbách viac mandátov. "Postavili sme kvalitu, nie kvantitu. Gesto postaviť 14 kandidátov prenecháme pre ostatné politické strany, ktoré radi svojim voličom ponúkajú ilúzie," tvrdí predseda Priamej demokracie Marek Géci.

S Maigom sa pozná 15 rokov

PD je zástancom EÚ, ale ako funkčného projektu. "Odmietame diktát Nemecka či Francúzska. Na pôde Európskeho parlamentu chceme otvoriť témy gender ideológie či postoj k Rusku. Presadzujeme neutralitu a dobré vzťahy s každým tak, ako to dokáže urobiť Rakúšan a Švajčiar," vyhlásil Géci. Na margo Maigu šéf PD poznamenal, že sa s ním pozná 15 rokov. "Je to morálny, čistý, sčítaný a nepoškvrnený človek," podotkol.

Vnútropolitickou prioritou strany je zaviesť do nášho politického systému funkčné referendum, ako majú napríklad vo Švajčiarsku. Ľudia by mali možnosť rozhodovať o všetkých otázkach, ktoré ich trápia. PD cez takéto referendum ponúka aj odvolateľnosť politikov. V posledných voľbách do NR SR v roku 2016 získala strana ešte pod bývalým vedením 0,13 percenta hlasov. Do EP sa chce PD prebojovať po prvý raz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok