Zimný štadión Pavla Demitru sa zatiaľ predávať nebude

TASR, TA3
22.6.2012 10:03

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne sa zatiaľ predávať nebude. Rozhodli tak poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí na piatkovom zasadnutí na návrh predsedu poslaneckého klubu Smeru Daniela Beníčka stiahli tento bod z programu zastupiteľstva.

Zimný štadión Pavla Demitru sa zatiaľ predávať nebude
TA3

Poslanci 14. júna na mimoriadnom zasadnutí požiadali uznesením primátora Richarda Rybníčka, aby mesto bezodkladne odstránilo nedostatky chladiaceho systému na Zimnom štadióne Pavla Demitru a zabezpečilo jeho prevádzku aj v budúcej hokejovej sezóne. Primátor tvrdil, že ich uznesenie je nejasné a skonštatoval, že tento bod do programu riadneho zasadnutia zaradí.

"Môj názor je taký, aby sme predaj podržali, nie zamietli. Treba odstrániť nedostatky vyčítané revíznou správou a štadión sprevádzkovať na jednu sezónu. Od apríla, kedy sa končí sezóna, je dostatok času na rokovanie o ďalšom osude štadióna," povedal Beníček na mimoriadnom zasadnutí 14. júna.

Mesto Trenčín chcelo predať Zimný štadión Pavla Demitru za 100.000 eur. Spoločnosť chcela v najbližších piatich rokoch investovať do jeho rekonštrukcie 11 miliónov eur, investor mal tiež garantovať hokejovému klubu Dukla Trenčín prenájom na najbližších 15 rokov. Mesto malo finančne podporovať užívanie ľadovej plochy sumou 300.000 eur ročne.

Nízku predajnú cenu zdôvodňoval trenčiansky primátor havarijným stavom chladiaceho zariadenia štadióna, nedostatkom finančných prostriedkov na jeho komplexnú rekonštrukciu, rovnako ako nedostatkom peňazí na ďalšiu prevádzku. Odborník na ľadové plochy havarijný stav chladiaceho zariadenia odmietol. Účtovná hodnota zimného štadióna je podľa hlavnej kontrolórky mesta Trenčín Libuše Zigovej viac ako 1,4 milióna eur, pozemky majú podľa nej hodnotu asi 540.000 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok