Maurer: Modelom úspešnosti nie je EÚ, ale Švajčiarsko

TA3
21.6.2012 21:37

Na rozdiel od Európskej únie, spoločenstva štátov, do ktorého už nikto nechce vstúpiť a ktoré silne stratilo na hodnovernosti, je Švajčiarsko modelom úspešnosti. Tieto myšlienky ponúkol švajčiarsky minister obrany Ueli Maurer v rozhovore pre tamojšiu mutáciu týždenníka Die Zeit.

Maurer: Modelom úspešnosti nie je EÚ, ale Švajčiarsko
SITA

Predstaviteľ Švajčiarskej ľudovej strany (SVP) označil švajčiarske národné hospodárstvo za najlepšie na svete a zdôraznil, že jeho krajina má množstvo predností. "Ľudia obdivujú našu demokraciu... Spoluzodpovednosť ľudu, to je budúcnosť. Európa je v tak zlom stave, pretože sa domnievala, že zodpovednosť možno odovzdať smerom nahor. Potom však napokon nikto nie je zodpovedný," vyhlásil Maurer.

Podľa jeho názoru by hospodársky bolo Švajčiarsko na tom podstatne horšie, ak by bolo vstúpilo do Európskeho hospodárskeho priestoru. Obchod možno robiť v súčasnosti so všetkými, vstupom do spomínaného priestoru by však možnosti Švajčiarska boli limitované, poznamenal Maurer a dodal, že Európsky hospodársky priestor by v jeho krajine bol spôsobil hlbokú depresiu. Jediný ľudovec v súčasnej švajčiarskej vláde kritizoval v rozhovore "plazivé prispôsobovanie sa Európe" zo strany kolegov v švajčiarskom vládnom kabinete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok