Slovan zbrojí na KHL, chce Šatana aj Pálffyho

TA3, TASR
21.6.2012 18:05

HC Slovan Bratislava sa zodpovedne pripravuje na nastávajúci ročník KHL, v ktorom chce hrať ako nováčik dôstojnú úlohu. Ďalej chystá všetko potrebné pre hladký chod klubu, ďalej posilňuje káder.

Slovan zbrojí na KHL, chce Šatana aj Pálffyho
SITA

Elitní hokejoví útočníci Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy vSlovane Bratislava. Taký je cieľ vedenia nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) pred jeho premiérovou sezónou v súťaži. Ako vo štvrtok informoval generálny manažér "belasých" Maroš Krajči, situácia v prípade oboch hrajúcich legiend je stále otvorená.
Štyridsaťročný Pálffy odohral svoje posledné štyri sezóny v drese rodnej Skalice. Zakaždým potvrdil, že napriek pribúdajúcemu veku je stále ozdobou klzísk a preto ho chce Slovan získať do svojich radov.

"Prebehlo stretnutie na úrovni nášho prezidenta a Žiga. Obe strany si vymenili svoje predstavy, ako by to mohlo fungovať. Z hľadiska vnútornej klímy v mužstve by bolo najlepšie, aby bol hráč od prvého tréningu súčasťou tímu, na druhej strane treba rešpektovať Žigovu situáciu. Myslím si, že s ním ešte absolvujeme pár sedení," uviedol Krajči.

Šéf Slovana označil Pálffyho za fenomén, ktorý svojím hokejovým myslením vysoko prevyšuje aj hráčov s prívlastkom špičkový. "Žigo je fenomén, či už hráčsky, alebo osobnostne. Je to hráč, u ktorého v pozitívnom zmysle slova nikdy neviete, čo čakať. Keď my vidíme päť-šesť možných spôsobov riešenia danej hernej situácie a špičkový hráč osem či desať, tak Žigo ich vidí 20. Už len z tohto dôvodu si zaslúži špecifický prístup. Boli by sme radi, keby bol súčasťou tímu od A po Z, no opakujem, že rokovania sa vyvíjajú a definitívne sme nezavrhli ani možnosť, že by pendloval medziSlovanom a Skalicou. Radi by sme túto tému uzavreli v čo možno najkratšom čase," skonštatoval.

Druhou legendou a nemenej dôležitým "podpisovým cieľom" Slovana je kapitán úradujúcich slovenských majstrov Šatan. Tridsaťsedemročný držiteľ všetkých štyroch medailí z MS si už KHL vyskúšal v drese Dinama Moskva. "S Mirom sme hovorili tesne pred jeho odchodom do Ameriky. Dnes, prípadne zajtra, by sa nám mal ozvať, aby sme mohli pokračovať vo voľnej debate o pokračovaní vSlovane. Na Slovensko by sa mal vrátiť v horizonte troch až štyroch týždňov a ja pevne verím, že dovtedy sa dohodneme," dodal Krajči.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok