Vyšetrovatelia obvinili v kauze Gorila ďalšieho človeka

SITA
21.6.2012 16:43

Vyšetrovací tím kauzy Gorila obvinil z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa notárku zo Šamorína Dalmu N. Píše to internetová verzia denníka SME. Je podozrivá, že podvodne vydržala pozemok pod domom bývalého ministra hospodárstva Jirka Malchárka.

Vyšetrovatelia obvinili v kauze Gorila ďalšieho človeka
TA3

"Notárka vykonávala svoju právomoc v rozpore so zákonom," povedal SME hovorca krajskej prokuratúry v Trnave Marek Marcinkech. Ako uvádza portál, notárka údajne protizákonne osvedčila zápisnicu o vydržaní pozemku, kde stojí vila. Pôvod vily vyšetruje polícia už dlhšie v súvislosti s Gorilou. Dom patrí firme HM Invest a obýva ho exminister Malchárek.

Obvinenie notárky potvrdila aj polícia, no podrobnosti zatiaľ neuvádza. Denník SME sa pokúsil získať stanovisko notárky, no neúspešne. Polícia vyšetruje Malchárkovu vilu už dlhšie. Ministra podozrieva, že ju nenadobudol v súlade so zákonom. Pozemok pôvodne patril Rádu milosrdných bratov. Podľa informácií zo zápisnice o vydržaní ho v roku 2003 získal dnes už mŕtvy Jozef Beňuška. Práve túto zápisnicu o vydržaní vraj notárka schválila v rozpore so zákonom, píše SME. 

Beňuška neskôr predal dom automobilovému pretekárovi Miroslavovi Konôpkovi a po viacerých prevodoch sa dostal až k firme HM Invest. Zaplatil zaňho Zoltán Varga, ktorého byt na Vazovovej ulici podľa spisu Gorila odpočúvali. Varga podľa Konôpku platil v hotovosti. V dome však býva Malchárek. Konôpka SME v minulosti povedal, že o problematickom vydržaní nič nevie. Nevedel vraj ani to, že Varga kupuje dom pre Malchárka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok