Speváka skupiny The Prodigy Keitha Flinta našli mŕtveho

TA3 SITA TASR
4.3.2019 12:42

Speváka známej elektronickej skupiny The Prodigy, ktorá viackrát prišla i na Slovensko, našli mŕtveho. Uviedli to anglické médiá. Keith Flint, známy napríklad hitom Firestarter, mal 49 rokov. Našli ho mŕtveho v jeho dome v anglickom Essexe. Na základe predbežného vyšetrovania polícia uviedla, že hudobník spáchal samovraždu.

"S ohromným šokom a zármutkom potvrdzujeme smrť nášho brata a najlepšieho priateľa Keitha Flinta. Bol to skutočný priekopník, inovátor a legenda. Navždy nám bude chýbať. Ďakujeme za rešpektovanie súkromia všetkých, ktorých sa o týka," uviedli zvyšní dvaja členovia skupiny - Liam Howlett a Maxim - vo vyhlásení.

Howlett na sociálnej sieti Instagram dodal: "Tieto správy sú pravdivé. Nemôžem uveriť, že to hovorím, ale náš brat Keith si počas uplynulého víkendu zobral život. Som otrasený, nesmierne nahnevaný a mám zlomené srdce."

Keith Flint sa narodil 17. septembra 1969. S The Prodigy, ktorá vznikla v roku 1990 v meste Braintree, spolupracoval na albumoch The Fat Of The Land (1997), Invaders Must Die (2009), The Day Is My Enemy (2015) a No Tourists (2018). Naspieval pritom hlavné vokály do jej úspešných hitov Firestarter a Breathe z roku 1996. Muzikant, ktorý bol známy svojským punkovým účesom a intenzívnymi vystúpeniami, v roku 2003 tiež vydal nahrávku Device #1 s projektom Flint.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok