Čaputová je neznáma, tvrdí Raši. Prirovnal ju k prázdnemu papieru

TA3 TASR
3.3.2019 14:28

Podpredseda Smeru-SD Richard Raši tvrdí, že kandidátka na prezidenta Zuzana Čaputová je neznáma a zároveň pochybuje, že by vedela od prvého dňa v prezidentskej funkcii fungovať alebo ísť na medzinárodný samit.

Čaputová je neznáma, tvrdí Raši. Prirovnal ju k prázdnemu papieru
SITA/Branislav Bibel (ilu foto)

Podpredseda Smeru-SD ju v nedeľňajšej diskusnej relácii TV Markíza prirovnal k nepopísanému kusu papiera. Podľa lídra SaS Richarda Sulíka sa Robert Mistrík, ktorý sa vzdal kandidatúry na prezidenta, zachoval zodpovedne. Sulík povedal, že SaS jeho gesto považuje za zodpovedné. Líder liberálov zároveň nemá obavy, že by si Čaputová vo funkcii prezidenta SR nevedela poradiť.

Raši v diskusnej relácii uviedol, že "každé preteky sa vyhrávajú až prejdením cieľovej pásky", poznamenal to na margo výsledkov prieskumov súvisiacich s prezidentskými voľbami. Ako doplnil, rozhodovať sa bude v druhom kole. Mistrík uviedol, že je presvedčený, že urobil dobré rozhodnutie, keď z prezidentskej kampane odstúpil. Povedal, že sa nebráni ani inej forme pomoci ako tej, že Čaputovej vyjadril podporu. To, či sa zapojí opäť do politiky, zatiaľ nevylúčil. Ako poznamenal, zatiaľ konkrétne plány nemá.

Podľa Rašiho má prezidentský kandidát Maroš Šefčovič "najväčšie skúsenosti z fungovania Európskej komisie, čo bude po prezidentských voľbách, necháme až na ten čas". Ako doplnil Raši, teraz sa je potrebné sústrediť na to, aby Šefčovič vyhral prezidentské voľby. O tom, či je zároveň najlepším kandidátom na eurokomisára, sa podpredseda Smeru-SD vyjadriť nechcel. Nepotvrdil ani to, že by ním mohol byť aj Robert Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok