Štefanec: Podpora eurovalu nie je ľahkým rozhodnutím, ale nemá alternatívu

TASR
21.6.2012 09:43

Opozičná SDKÚ pri hlasovaní v Národnej rade SR podporí ratifikáciu medzinárodnej zmluvy o založení Európskeho mechanizmu pre stabilitu. Zároveň však bude presadzovať, aby slovenský parlament vždy rokoval o použití prostriedkov z trvalého eurovalu.

Štefanec: Podpora eurovalu nie je ľahkým rozhodnutím, ale nemá alternatívu
SITA

Na úvod rozpravy na pôde zákonodarného zboru to vyhlásil podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. Pri otázke o podpore EMS je podľa neho potrebné zodpovedne zvažovať, či je pre Slovensko aj zvyšok Európy lepšie mať stabilnú európsku menu, alebo máme aj iné riešenie. "Rozhodnutie o založení EMS je rozhodnutím, či chceme stabilizovať našu menu a tým chrániť úspory a príjmy našich občanov. Nie je to jednoduché rozhodnutie, nič nie je zadarmo, ale podľa môjho názoru toto rozhodnutie nemá alternatívu," zdôraznil opozičný poslanec.

Zároveň však upozornil, že trvalý euroval nemôže byť jediným riešením, na ktoré sa bude eurozóna pri ochrane svojej meny spoliehať. "Riešením sú len štrukturálne zmeny, dodržiavanie pravidiel a zodpovedné hospodárenie. Platí to pre SR aj ostatné krajiny," dodal Štefanec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok