Odsúdený rumunský expremiér sa pokúsil o samovraždu

TASR
21.6.2012 07:12

Niekoľko hodín po definitívnom odsúdení na dva roky väzenia za korupciu sa bývalý rumunský premiér Adrian Nastase (2000-2004) pokúsil o samovraždu. Potvrdil to v pondelok neskoro večer terajší premiér Victor Ponta.

Odsúdený rumunský expremiér sa pokúsil o samovraždu
SITA

Nastase (61) je hospitalizovaný po tom, ako sa postrelil, no jeho zdravotný stav je "pod kontrolou", uviedol Ponta, jeho blízky politický spojenec v radoch rumunských sociálnych demokratov, po návšteve nemocnice.
Rumunský premiér bližšie podrobnosti o zraneniach jedného zo svojich predchodcov neposkytol. Médiá však priniesli správy o tom, že v pondelok večer prišli do Nastaseho bytu policajti, aby ho odviedli do väznice. Expremiér sa mal vtedy pištoľou streliť do krku.

Televízia Antena 3 priniesla zábery, ako Nastaseho vynášajú zo sanitky do nemocnice na nosidlách zakrytých modrou prikrývkou.
Najvyšší rumunský súd v pondelok potvrdil dvojročný trest pre Nastaseho za nelegálne financovanie strany. Expremiéra uznali vinným z toho, že akciu na získanie financií pre predvolebnú kampaň v roku 2004 vydával za rokovanie, za ktoré podnikatelia zaplatili vysok

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok