Trump už priletel do Hanoja, čaká ho stretnutie s Kimom

TA3 TASR
26.2.2019 17:49

Americký prezident Donald Trump priletel v utorok do Hanoja, kde sa má v stredu stretnúť so severokórejským vodcom Kim Čong-unom na v poradí už druhom spoločnom samite.

Trump priletel do Hanoja z Washingtonu lietadlom Air Force One. Kim dorazil do stanice vo vietnamskom meste Dong Dang ležiacom pri hranici s Čínou takmer po troch dňoch cesty obrneným vlakom cez Čínu v utorok približne o 08.10 h miestneho času (02.10 h SEČ). Odtiaľ ho autom previezli do 170 kilometrov vzdialeného Hanoja.

Na stredu majú Trump a Kim naplánovaný spoločný obed a ich rozhovory o denuklearizácii Kórejskej ľudovodemokratickej republiky budú pokračovať aj vo štvrtok.

Trump s Kimom absolvovali svoj prvý, historický samit vlani v júni v Singapure. Išlo o vôbec prvé stretnutie lídrov USA a KĽDR. Obaja politici sa zaviazali, že budú pracovať na úplnej denuklearizácii Kórejského polostrova výmenou za bezpečnostné záruky, ktoré žiadal Pchjongjang. Veľmi všeobecne formulovaná dohoda však bezprostredne nepriniesla hmatateľné výsledky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok