Sme krajinou obrovských rozdielov, vyhlásil Kiska v Revúcej

TA3 TASR
25.2.2019 12:29

Napriek opatreniam zo strany vlády Slovensko stále zostáva krajinou s veľkými regionálnymi rozdielmi. Na návšteve okresu Revúca to dnes vyhlásil prezident Andrej Kiska. Podľa neho sa chudobné regióny ešte viac vyľudňujú, lebo mladí ľudia si tam nevedia nájsť prácu. Prezident tvrdí, že vláda a politici by mali tento problém riešiť oveľa razantnejšie.

Prezident Andrej Kiska položil v pondelok dopoludnia vence k pamätníku obetiam fašizmu v Revúcej. Ešte predtým sa stretol s vedením mesta a neskôr diskutoval aj so študentmi tamojšieho Gymnázia Martina Kukučína. "Niekedy máme pocit, že Slovensko je malá krajina, ale napokon zistíme, že je to krajina obrovských rozdielov. Prednedávnom som bol v Pezinku, v Senci, nezamestnanosť tam bola okolo dvoch percent. Tamojšie materské a základné školy nestíhajú prijímať deti, mesto nestačí budovať byty na bývanie," uviedol počas návštevy Revúcej Kiska.

"V týchto mestách niet absolútne nikoho do práce a potom človek príde sem – a zrazu je tu celkom iný problém. Mesto sa vyľudňuje, nezamestnanosť je pomaly 18 percent, obyvateľstvo starne, mladí ľudia si nemajú kde nájsť prácu a utekajú. Myslím si, že rozdiely medzi bohatými a chudobnými regiónmi sú obrovské. Vítam preto všetky kroky vlády, ktoré vedú k tomu, aby sa znížili. Ale mám pocit, že sa nám to nedarí," dodal.

Podľa Kisku musíme stále uvažovať nad tým, ako v tomto regióne dosiahnuť úspešné pôdohospodárstvo, ako rozbehnúť cestovný ruch. Kritizoval tiež stav ciest v okrese. "Ja som sem išiel z Popradu a mám pocit, že aj niektoré tankodrómy sú lepšie ako cesta, po ktorej som išiel," poznamenal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok