KDH podalo kandidátku do eurovolieb, povedie ju Štefanec

TA3 TASR
25.2.2019 09:43

Kresťanskodemokratické hnutie podalo v nedeľu kandidátnu listinu do eurovolieb. Povedie ju doterajší europoslanec Ivan Štefanec. Kandidačné listiny stihlo podať 31 politických strán, hnutí a koalícií.

KDH podalo kandidátku do eurovolieb, povedie ju Štefanec
TASR/Andrej Galica

Európa na kresťanských hodnotách

Kresťanskí demokrati chcú silné Slovensko v Európe, ktoré si zachová národnú suverenitu. "Slovensko musí mať vždy právo rozhodovať o svojich národných záujmoch. Budeme aj naďalej presadzovať rodinu ako základný prvok každej spoločnosti a budeme podporovať jej rozvoj. Budeme presadzovať právo na život od počatia až po prirodzenú smrť. Chceme zdravé slovenské potraviny, a nie dvojakú kvalitu výrobkov," tvrdí KDH.

Zároveň dodalo, že "Európa musí byť postavená na kresťanských hodnotách, ktoré budeme brániť na Slovensku aj v Európe, lebo kresťanskí demokrati EÚ vytvorili, kresťanskí demokrati teraz držia EÚ pokope, kresťanskí demokrati rozhodnú, čo ďalej s EÚ".

Kandidáti na europoslancov: Miriam Lexmann, Marián Čaučík, Andrej Klapica, Miriam Kuzárová, Lucia Gurbáľová, Ján Hencel, Michal Považan, Veronika Jankovičová, Radoslav Kozák, Ondrej Tunega, Martin Šmilňák, Tomáš Merašický a Ján Figeľ.

Kanidátky podali desiatky subjektov

Kandidátku do volieb podalo 31 politických strán. Uvádza to na svojej internetovej stránke ministerstvo vnútra. Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 25. mája. Tohtoročné eurovoľby sprevádza neistota súvisiaca s brexitom. Ak by Spojené kráľovstvo nestihlo odísť k 29. marcu, Briti by mali nárok zvoliť si svojich poslancov Európskeho parlamentu. V tom prípade by Slovensko malo 13 poslancov. Ak sa Británii podarí odísť, Slovensko získa v 705-člennom pléne o jednu stoličku viac.

O hlasy voličov budú na Slovensku súperiť konkrétne Demokratická strana, Doma dobre, DOPRAVA, Európska demokratická strana, HLAS ĽUDU, KOREKTÚRA - Andrej Hryc, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, Kresťanská demokracia - Život a prosperita, Kresťanská únia, Kresťanskodemokratické hnutie, Maďarská kresťanskodemokratická aliancia - Magyar Kereszténydemokrata Szövetség, MOST - HÍD, NAJ - Nezávislosť a Jednota, NÁRODNÁ KOALÍCIA, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Priama demokracia, Sloboda a Solidarita, Slovenská konzervatívna strana, Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku, Slovenská národná jednota - strana vlastencov, Slovenská národná strana, SME RODINA - Boris Kollár, SMER - sociálna demokracia, STAROSTOVIA A NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI, Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja, Strana práce, Strana rómskej koalície - SRK, Strana tolerancie a spolunažívania, Strana zelených Slovenska, koalícia Komunistická strana Slovenska a VZDOR - strana práce a koalícia Progresívne Slovensko a SPOLU - občianska demokracia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok