Pohár získalo City, brankár Chelsea predviedol bizarné divadlo

TA3 SITA
24.2.2019 22:29

Futbalisti Manchestru City sa stali víťazmi anglického Ligového pohára. Menej významnú z dvojice anglických pohárových trofejí získali celkovo šiestykrát v histórii a triumfovali opäť po roku.

Pohár získalo City, brankár Chelsea predviedol bizarné divadlo
SITA/AP

Zaujímavosťou je, že v závere predĺženia odmietol striedať brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga, ktorý v rozstrele štyrikrát inkasoval. Kouč Maurizio Sarri chcel Arrizabalagu stiahnuť, keďže mal svalové problémy. "Niečo také som ešte nevidel. Kiežby som aj ja mohol vždy urobiť niečo také, keď nechcem ís dole z ihriska," pousmial sa kapitán súpera Vincent Kompany, ktorý na hraciu plochu prišiel v úvode druhého polčasu.

V základnej hracej dobe a ani v predĺžení diváci na národnom štadióne vo Wembley gól nevideli, súboj dospel až do penaltového rozstrelu. V ňom sa za londýnsky klub v prvej sérii pomýlil Jorginho a David Luiz v štvrtej sérii trafil žrď. Za "belasých" nepremenil iba tretí v poradí Leroy Sané.

Chelsea Londýn - Manchester City 0:1 (0:0, 0:0) po jedenástkovom rozstrele
Rozhodoval: Moss, 81.775 divákov.

priebeh penaltového rozstrelu: Jorginho (Chelsea) nedal, Gündogan (Man. City) 0:1, Azpilicueta (Chelsea) 1:1, Agüero (Man. City) 1:2, Emerson (Chelsea) 2:2, Sané (Man. City) nedal, Luiz (Chelsea) nedal, B. Silva (Man. City) 2:3, Hazard (Chelsea) 3:3, Sterling (Man. City) 3:4

FC Chelsea: Arribazalaga – Azpilicueta, Luiz, Rüdiger, Emerson – Kanté, Jorginho, Barkley (89. Loftus-Cheek) – Willian (95. Higuain), Hazard, Pedro (79. Hudson-Odoi)

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (46. Kompany), Zinčenko – De Bruyne (86. Sane), Fernandinho (91. Danilo), D. Silva (79. Gündogan) – B. Silva, Agüero, Sterling

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok