Päť vrážd či podpora Sátorovcov. Starosta a jeho syn idú do väzby

TA3 SITA
24.2.2019 18:50

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vzal do väzby troch obvinených, zadržaných v rámci akcie Valentín. Ide o starostu obce Dolný Chotár Františka D., jeho syna Františka a ich kamaráta Ladislava A.

Päť vrážd či podpora Sátorovcov. Starosta a jeho syn idú do väzby
facebook.com/policiaslovakia

Obvinenie sa týka piatich vrážd, podvodu a zločinu podporovania zločineckej skupiny sátorovcov. Súd vyhovel v plnom rozsahu návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval väzbu pre obavy, že obvinení by mohli ujsť, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Rozhodovanie o väzbe sa uskutočnilo pomerne rýchlo, pretože obvinení odmietli vypovedať. Verdikt súdu nie je právoplatný, obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Národná kriminálna agentúra vo štvrtok 21. februára počas razie s krycím menom Valentín zadržala štyroch ľudí. Pre starostu obce Dolný Chotár Františka D., jeho syna Františka a Ladislava A. prokurátor žiadal väzbu. Štvrtý zadržaný bol podozrivý, ale pre neho prokurátor väzbu nenavrhol. Starosta aj so synom vypovedali v prípravnom konaní vo veľkej kauze sátorovcov. Ich výpovede sa na pojednávaní s týmto gangom čítali, pretože obaja sa na súde ospravedlnili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok