Bilič končí na lavičke Chorvátska, odchádza s veľkou hrdosťou

TASR, TA3
20.6.2012 14:14

Slaven Bilič končí po šiestich rokoch na lavičke chorvátskej futbalovej reprezentácie. Jeho derniérou bol pondelňajší duel C-skupiny, v ktorom jeho zverenci nestačili na Španielsko a podľahli mu 0:1.

Budúcnosť 43-ročného Biliča, ktorý plynule hovorí štyrmi jazykmi, má právnické vzdelanie a je členom rockovej kapely bude aj naďalej prepojená s futbalom. Od budúcej sezóny povedie Lokomotiv Moskva. Aj napriek novej výzve ostane trénovanie národného tímu podľa jeho slov najemocionálnejším pôsobiskom.

"Neočakával som, že to bude môj posledný duel vo funkcii. Myslel som si, že sa s touto fantastickou partiou, ktorá preukázala charakter a vytvorila fantastickú atmosféru, dostaneme cez skupinovú fázu. Chcem pogratulovať hráčom za šesťročnú bezchybnú prácu a správanie. Všade, kde budem pôsobiť, z hľadiska emocionálnej i profesionálnej stránky dám do toho všetko. Nikdy však nebudem taký pyšný, ako keď som trénoval svoju rodnú krajinu. To je zvláštne privilégium, o to viac, keď ide o mladého trénera ako ja," vyhlásil Bilič.

Chorvátsko bojovalo o postup do štvrťfinále do posledných minút súboja so Španielskom. O výhre úradujúcich majstrov sveta i Európy rozhodol v 88. minúte Jesus Navas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok