Žitňanská: SDKÚ potápali hry, pokračujú aj po kongrese

SITA
20.6.2012 14:09

SDKÚ podľa poslankyne a krajskej predsedníčky strany v Bratislavskom kraji Lucie Žitňanskej potápali hry a ju veľmi mrzí, že tieto hry aj po kongrese pokračujú. Reagovala tak na vyhlásenie 21 predsedov miestnych zväzov v kraji.

Žitňanská: SDKÚ potápali hry, pokračujú aj po kongrese
TASR

Vo vyhlásení vyjadrili presvedčenie, že majú do kongresu, ktorý bude 17. novembra 2012, prebehnúť voľby predsedov a predsedníctiev všetkých regionálnych zväzov."Bola by som zlá predsedníčka, keby som nevedela, že takáto iniciatíva sa deje v zákulisí. Zdá sa, že niekomu prekážam, ale som veľmi rada, že to nie sú moji voliči, ktorí mi dali stotisíc krúžkov," vyhlásila.

Výzva je podľa Žitňanskej síce všeobecná, ale vznikla v Bratislave, takže ju vzťahuje na seba. "Tento spôsob sa mi však nepáči. Minulý týždeň sme mali krajské predsedníctvo. Všetci dotyční tam boli a nikto nepovedal nič. Krajské predsedníctvo je fórum, kde keď niekto cíti potrebu niečo povedať, aby to aj povedal," povedala s tým, že vždy na predsedníctve dokázali otvorene rozprávať. "Keď má niekto pocit, že treba meniť predsedníčku, tak na to máme v stanovách pravidlá a dve tretiny delegátov na konferencii môžu odvolať staré vedenie a zvoliť nové. Treba mať odvahu povedať, že chcú mať nové vedenie," uviedla.

Ak niekto chce plošne riešiť všetky kraje, tak Žitňanská očakáva, že sa predseda postaví s tým, že chce zmenu stanov a po kongrese by bol rád, keby prebehli vo všetkých regiónoch voľby. Mal by takú novelu stanov predložiť na ústrednú radu. "Treba mať odvahu povedať, že chcem, aby sa volili noví predsedovia, alebo v Bratislave povedať, že chceme vymeniť predsedníctvo aj s predsedníčkou," vyhlásila.

Žitňanská nevie, či predseda strany Pavol Frešo o iniciatíve vie. "Ak o tom vie, tak to potom pre mňa nie je dobrý signál. Ak nevie, tak to pre mňa tiež nie je dobrý signál, lebo to sú podporovatelia Pavla Freša," dodala. Zároveň pripomenula, že už na kongrese povedala, že sa chce venovať Bratislave, lebo ju považuje za kľúč, aby sa SDKÚ-DS mohla vrátiť na stratené pozície. "Aj v posledných voľbách sme tu mali najväčšiu podporu, 27 percent voličov SDKÚ-DS bolo z Bratislavy. Týchto voličov si musíme vážiť. Keď o nich prídeme, tak stratíme našu baštu. Som pripravená sa Bratislave riadne venovať," zdôraznila.

Smiešne podľa Žitňanskej na iniciatíve je aj to, že na predsedníctve minulý týždeň sa dohodli, že na jeseň urobia krajskú konferenciu, na ktorej zadefinujú programové a politické ciele pre Bratislavu. "Nikto z týchto ľudí sa neozval, nepovedal výhrady a ani neprotestoval. Takže považujem to za zlú hru," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok